Spelen van binnenuit

Voelen, vertalen, verbinden … het denken naar de achtergrond, spelen vanuit een nulveld, mijn binnenwereld, mijn hart …. zo kun je mijn spel het beste omschrijven.

Na mijn conservatorium studie bugel heb ik een flink aantal jaren niet kunnen spelen, mijn bewustzijnswerk conflicteerde met de bladmuziek, toonsoorten en akkoorden, ik liep er in mijzelf steeds meer in vast. Ik wilde niet meer ‘reproduceren’, maar veel liever vertolken wat er in mij leeft en gevoeld wordt. 

Opnieuw leerde ik mezelf spelen. Zonder lessenaar en bladmuziek, zittend op een meditatiekussen, stil luisterend, nieuwe klanken en klankkleuren verkennend, onderzocht ik wat er nog meer mogelijk is. Zo ontstond er een vrije, niet aan toonsoorten of akkoorden gebonden vorm van musiceren, die de mogelijkheid geeft spontaan en in het moment af te stemmen op sfeer en emotie. 

Ik speelde op plekken in de natuur, in verlaten kerken, in de bergen en in het bos, bij bijeenkomsten, spontaan en in het moment. Wat een ruimte geeft dat! Niet alleen voor mijzelf verrassend, ook voor toevallige toehoorders.

 
Bugel

De intelligentie van frequentie en stilte

Samenwerken in Soundscapes

Sinds een tijdje werk ik samen met sympho percussionist Siem Ranoesetiko. De fluwelen frequenties van mijn flügelhorn dansen en vloeien samen met de klanken van zijn gongs, klankschalen en een breed palet aan symfonische percussie.

˚We noemen het een klankreis waarin we ‘in het moment’ symfonische landschappen van klank laten ontstaan in soundscapes. We nodigen luisteraars uit naar hun innerlijke wereld te gaan waar de tijd stil staat en je jezelf in diepere lagen kunt ervaren.

Klankbeleving

Wil je met ons mee op klankreis, dat kan! We spelen met regelmaat op allerlei locaties.

Spelen we niet bij jou in de buurt en wil je het toch graag ervaren, neem dan contact op via het formulier hieronder.
Dan zoeken we een mogelijkheid om naar je toe te komen.