Helende Reis

Wat is 'De Helende reis'?

Een helende reis proces is van oorsprong een praktische en eenvoudige methode om diepliggende gevoelens te onderzoeken en vrij te maken. De methode is ontwikkeld door Brandon Bays en omvat een verzameling technieken die bijdragen aan het verwerken van emoties en veelal diep inzicht geven.

Gaandeweg merkte ik dat sommige technieken beter werkten dan andere en heb ik alle franje van de processen gehaald. De kennis, ervaring en zelf ontwikkelde technieken heb ik er aan toegevoegd.

Elk proces is uniek en sluit daarmee volledig aan op jou, op jouw situatie en op het momentum waarin we elkaar ontmoeten. Dat betekent dat een helende reis meerdere uren kan duren en dat we diepgaand kijken naar jouw thema en helderheid brengen in wat er zich afspeelt.

Wezenlijke verandering begint in jouw binnenwereld

Hoe gaat het in z'n werk

De basis van het proces is je emotie. Wanneer emoties zich opstapelen kan het teveel worden, of zijn er controlemechanismes nodig om ze in bedwang te houden. Door je emoties volledig tot op de bodem te doorvoelen, en daar begeleid ik je in, komt er meteen voelbaar ruimte in jezelf tot leven.

Die ruimte wordt door iedereen anders ervaren en benoemd, maar de overeenkomst is in alle gevallen dat de ervaring van tijd verdwijnt, er geen gedachten meer zijn en je een extreme helderheid ervaart.

Of je nu kiest voor coaching of een helende reis proces, in beide gevallen maak ik gebruik van bekrachtigingstechnieken die voortkomen uit diepe waarneming in het kwantumfysisch veld. Simpelweg betekent het dat er andere mogelijkheden worden uitgenodigd dan waar je je nu in bevindt, mogelijkheden die aansluiten bij wie jij bent en waar jij voor staat.

Emoties als stuwkracht

Emotie wordt vaak opgedeeld in positief of negatief. Van de positieve willen we graag meer, de negatieve vermijden we of willen we zo snel mogelijk omgepoold tot positief.

 Het woord E-motie bestaat uit de grote E en staat voor Energie (natuurkunde). Motie is de beweging van de energie, onder andere in ons lichaam. Vaak voelbaar en soms ook zichtbaar in intense emoties als woede en angst.

Emoties  ont-labelen en diep voelen is letterlijk energie vrijmaken.

Kwantumobservatie

Kwantumfysica was zo’n woord waar ik me altijd heel oncomfortabel bij voelde, iets ongrijpbaars. Maar wanneer je situaties uit het dagelijks leven vanuit de meest eenvoudige basisprincipes van kwantum fysica bekijkt dan wordt het opeens tastbaar. 

Een van de uitkomsten van kwantumfysisch onderzoek geeft aan dat er elke nanoseconde meer dan 40 miljard mogelijkheden zijn om een volgend moment te laten aansluiten.  Tegelijkertijd zeggen diezelfde onderzoekers dat menselijke Aandacht andere mogelijkheden opent.

Als je vast zit in telkens dezelfde situatie moet het dus mogelijk zijn deze te laten verschuiven met behulp van je gefocuste aandacht. 

Je trauma wordt je 'krachtbron' , want onder de klacht zit jouw kracht

"Het is moeilijk uit te drukken hoe ik me nu voel. Zoals ik al zei, bij iedere poging om het in woorden uit te drukken gaat de meest belangrijke informatie verloren. Ik voel vooral rust. Het lijkt wel alsof ik meer bewust ben van mijn zijn, en mijn lichaam en geest beter met elkaar communiceren. Ik hoop dat dit lang mag duren, want ik bruis van de energie en ondertussen voel ik me o zo rustig en ontspannen.”
Anja (30 jaar, een week na haar Helende Reis)
”Lieve Alida, Dank je wel voor de prachtige ervaringen. Twee reizen, totaal verschillend en beide even mooi. Ik heb nog nooit zo hard gehuild waar iemand bij was, laat staan iemand die ik nog nooit eerder had gezien. Door je rust, de toon van je stem en je warme energie voelde ik me zo op mijn gemak. Je engelengeduld heeft me verbaasd en geraakt. Het heeft me de gelegenheid gegeven mijn reis ook echt MIJN reis te laten zijn. De tijd was helemaal voor en van mij. Mijn hart lacht als ik aan je denk. :-)”
Brenda (31 jaar, vijf maanden na haar tweede Helende Reis

Praktisch

Coaching of Helende Reis
Na een telefonische kennismaking kiezen we in overleg voor een coachings sessie of een wat langer proces van meerdere uren waarin technieken van o.a. de helende reis worden gebruikt en je ze zelf ook leert. Zo kun je er ook eenvoudig zelf mee aan de slag.

Bekrachtiging
Vaak maak ik een opname van de bekrachtigingen (oefeningen/visualisaties). Deze wordt nagestuurd zodat je er er thuis verder mee kunt werken.

Verdiepingsmomenten
Na ongeveer een week mail ik je voor het maken van een belafspraak waarin we kunnen onderzoeken wat het effect is van de sessie. Tijdens dat gesprek geef ik feedback, beantwoord ik vragen en geef indien nodig lees-, kijk- en luistertips. Wat in beweging is gezet in de sessie kan dan nog verder uitrimpelen in je leven. Tenslotte bekijken we ook of er al dan niet een vervolg nodig is in de vorm van een ontmoeting of een telefonische verdieping, of dat je voldoende in jezelf open hebt kunnen leggen om verder te kunnen.

Afbouwen medicatie
Alleen als je van plan bent medicatie zoals anti-depressiva of rustgevende middelen af te bouwen raad ik je aan voor een langere samenwerking te kiezen en meerdere afspraken te plannen in een traject. Deze afspraken verlopen organisch en we plannen tussen de ontmoetingen op zeer regelmatig basis een telefonisch verdiepingsmoment in. Ik heb hierin geen 9 tot 5 mentaliteit en ben ook buiten kantoortijden bereikbaar om dit delicate proces veilig te ondersteunen.

Wat kost het

Coachingsessie 1,5 uur

inclusief telefonisch verdiepingsmoment (ongeveer 20 minuten)

      € 100,- incl. BTW

Helende Reis proces 2,5 á 3 uur

inclusief 2 á 3 telefonische verdiepingsmomenten

      € 200,- incl. BTW

Sessies kunnen alleen contant worden betaald na afloop van het proces.
Het is mogelijk een btw factuur te ontvangen.

"Na de reis was ik vooral rustig. Heerlijk! En mijn kinderen hebben nog nooit zó vaak gezegd dat ze van me houden… Mensen om mij heen merken op dat ik straal, relaxt ben en dat de beruchte donkere blik uit mijn ogen is verdwenen. Dat laatste zie ik zelf niet, maar ik voel het wel; die donderwolk is uit mijn hoofd! 3 Weken na het proces begin ik te ervaren dat het dagelijks leven mij regelmatig op de proef stelt. Het kost wat moeite maar het is heel fijn om het gevoel ‘bij te houden’, om het op welke manier dan ook aan de oppervlakte te houden. De nazorg-gesprekken met Alida waren ook daarom heel waardevol.”
Carlyn 35 jaar, twee maanden na haar helende reis