De essentie

De kracht van Samen
Ieder mens is in staat krachtig leiding te nemen zichzelf en in haar of zijn eigen leven. Vaak denken we dat dat dan een leven is waarin alles gladjes verloopt en er geen gekke dingen gebeuren. De realiteit is meestal anders. Er gebeurt van alles, en je hebt het er mee te doen. Je emoties kunnen voelen en toch stevig blijven staan is wat ik in de praktijk heb geleerd. Met vallen, en met die altijd innerlijk drive weer op te staan.

In mijn sessies werk ik nadrukkelijk samen met jou. Uiteraard kom je met een vraag, en deel ik mijn kennis met jou. Toch zul je merken dat je alles al in huis hebt. Samen verbinden we deze kennis en laten het voor je werken.

Onderzoek en inzicht buiten de gebaande paden
Om leiding te kunnen nemen in jezelf, autonoom en zelfstandig, is er nieuwsgierigheid, openstaan voor kennis en het openleggen van nieuwe routes nodig. Zelf opmerken waar je compromissen hebt gesloten en deze ontmantelen. Dat zal verrassingen opleveren, confrontaties misschien, maar je zult ook merken dat je in een diepere laag van verbinding komt met wie jij wézenlijk bent.

Oorspronkelijk weten
Ik heb gemerkt dat veel kennis verloren is gegaan en dat de huidige manier van omgaan met emotionele of psychische problemen en levensvragen, hoe goed bedoeld ook, niet zo effectief is als zou kunnen. De stuwkracht van emoties leren kennen en ze inzetten in het dagelijks leven is een nog onontgonnen gebied. Ik heb er veel onderzoek in gedaan en heb ervaring uit mijn eigen leven weten te koppelen aan onderbouwde kennis. Ik noem het bewustzijnswetenschap.

Samen-werken met-, en bekrachtigen van jouw bewustzijn

Hoe werkt mijn coaching

Inhoudelijk
Mijn sessies zijn een combinatie van inzicht verwerven en dwarsverbanden zien. Nuchter en grensverleggend.
Kennis uit jezelf omhoog halen en doorzetten in je dagelijks leven, want daar moet het gebeuren.

Dit is wat je kunt verwachten

Levensenergie

Zoals bomen zuurstof afgeven genereer jij als mens een biologisch krachtveld, een elektromagnetisch veld en lichaamswarmte, en misschien wel het meest belangrijke; levensenergie.

Levensenergie is niet iets wat komt uit een boekje, een leer of een model. Pas als je aangeleerde modellen kunt verlaten gaat er meer levensenergie beschikbaar komen.

Herken je de situatie waarin je een diepgaand besluit neemt om iets, iemand of een situatie los te laten en de ruimte die dat vervolgens geeft? Vaak benoemen we dit als opluchting, maar als je dieper kijkt en voelt zul je merken dat er energie is vrijgekomen.

Ik leer je hoe je deze levensenergie in jezelf kunt herkennen, maar ook waar deze verloren gaat en hoe je deze vrijmaakt. Leven vanuit eigen Kracht is je eigen Levensenergie genereren. En dit laat ik je letterlijk ervaren.

Praktisch

Coaching of Helende Reis
Na een telefonische kennismaking kiezen we in overleg voor een coachings sessie of een wat langer proces van meerdere uren waarin technieken van o.a. de helende reis worden gebruikt en je ze zelf ook leert. Zo kun je er ook eenvoudig zelf mee aan de slag.

Bekrachtiging
Vaak maak ik een opname van de bekrachtigingen (oefeningen/visualisaties). Deze wordt nagestuurd zodat je er er thuis verder mee kunt werken.

Verdiepingsmomenten
Na ongeveer een week mail ik je voor het maken van een belafspraak waarin we kunnen onderzoeken wat het effect is van de sessie. Tijdens dat gesprek geef ik feedback, beantwoord ik vragen en geef indien nodig lees-, kijk- en luistertips. Wat in beweging is gezet in de sessie kan dan nog verder uitrimpelen in je leven. Tenslotte bekijken we ook of er al dan niet een vervolg nodig is in de vorm van een ontmoeting of een telefonische verdieping, of dat je voldoende in jezelf open hebt kunnen leggen om verder te kunnen.

Afbouwen medicatie
Alleen als je van plan bent medicatie zoals anti-depressiva of rustgevende middelen af te bouwen raad ik je aan voor een langere samenwerking te kiezen en meerdere afspraken te plannen in een traject. Deze afspraken verlopen organisch en we plannen tussen de ontmoetingen op zeer regelmatig basis een telefonisch verdiepingsmoment in. Ik heb hierin geen 9 tot 5 mentaliteit en ben ook buiten kantoortijden bereikbaar om dit delicate proces veilig te ondersteunen.

Wat kost het

Coachingsessie 1,5 uur

inclusief telefonisch verdiepingsmoment (ongeveer 20 minuten)

      € 100,- incl. BTW

Helende Reis proces 2,5 á 3 uur

inclusief 2 á 3 telefonische verdiepingsmomenten

      € 200,- incl. BTW

Sessies kunnen alleen contant worden betaald na afloop van het proces.
Het is mogelijk een btw factuur te ontvangen.

"Alida heeft mij geholpen om dichter bij mijn gevoel te komen en me bewust te maken van mijn emoties. Ik weet wie ik ben en waar ik voor sta. Daardoor lukt het mij om keuzes voor mezelf te maken die aansluiten bij mijn gevoel en open te staan voor de uitkomsten. Ik voel mij gelukkier en sta meer in mijn kracht. De samenwerking met Alida voelde voor mij direct als fijn en vertrouwd. Zelfs na de sessies nam zij nog contact met mij op om te vragen hoe het met mij gaat en of ik nog vragen had waarbij zij mij kon helpen. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om samen met haar met mezelf aan de slag te gaan.”
Eliza (31 jaar, een half jaar na 2 coachingsessies)