Leef je Eigen Vermogen | Bewustzijn in de Praktijk

De kracht van jouw bewustzijn

Een mens is een denkend wezen. Via de quantumfysica weten we inmiddels dat de energie van de zuivere gedachte qua kracht ongeëvenaard is. Alles wat wij zien, ook onszelf, is het directe resultaat van onze gedachte-energie. 

Om de kracht van deze energie, ons Eigen Vermogen, in te kunnen zetten is helder en onverstoord bewustzijn nodig. En hoe moeilijk dat is, blijkt uit hoe onze (eigen) wereld er uit ziet.

Van waaruit beweeg je

Invloeden van buitenaf hebben een grote invloed, zowel op onze emoties, ons bewustzijn als op onze denkkracht. Maar ook grote of kleine (traumatische )gebeurtenissen in ons leven laten hun sporen achter en lijken zo een blauwdruk te geven voor ons leven.

Het aanspreken, trainen en vervolgens helder houden van je bewustzijn en van je Eigen Vermogen is dus van essentieel belang. Maar hoe!

Aanwezig in je hoofd, aanwezig in je lichaam

Vaak geven repeterende negatieve gedachten emoties, waardoor zo’n denkproces weer wordt verstevigd of opnieuw geactiveerd.
Een vicieuze cirkel waar vaak maar moeilijk aan te ontkomen is. Wie met bewustzijn aanwezig wil zijn in haar of zijn leven zal ook aanwezig moeten zijn in het eigen denkproces en in het lichaam. Voornamelijk om geautomatiseerde denkprocessen en reactiepatronen te onderscheppen en er geen speelbal van te worden.

Emotie

De kennis van wat een emotie nu werkelijk is, en wat het doet, is in mijn optiek schrikbarend klein. We verdelen ze in goed of fout, positief of negatief, op basis van oorzaak-en-gevolg-denken, en zijn vooral bij de laatste geneigd allerlei mechanismes in werking te stellen om ze zo snel mogelijk hanteerbaar te maken. Maar hoe handig is dat nu? Zien we niet iets over het hoofd?

Mijn ervaring is dat emoties een stuwkracht kunnen zijn voor het openen van andere ervaringen, of zo je wilt, tijdlijnen. Om die stuwkracht te kunnen ervaren is het nodig dat je doorgrondt hoe het lichaam waarin je woont opgebouwd is, welke beperkingen het besturingssysteem van dat lichaam, je brein, je oplegt en hoe dat je bewustzijn ondermijnt. Terwijl bewustzijn juist nodig is om die mis-interpretatie te ontmantelen. Wie haar of zijn emoties op waarde schat heeft goud in handen!

Hou jezelf helder

Mijn ervaring met bewustzijnstrainingen is dat ik het vaak heel goed kon ervaren in dat moment binnen in mijzelf, maar dat ik daarvan vaak niet zoveel terugzag in mijn eigen leven. Ik vond het lastig de koppeling te maken tussen de theorie en de praktijk. Jarenlang deed ik onderzoek naar de werking van bewustzijn, emoties, het brein, de interactie met het lichaam en de uitwerking op mijn leefwereld. Dat heeft o.a. geleid tot eenvoudige tools die het makkelijker maken je Eigen Vermogen te ervaren, en in je dagelijks leven veranderingen aan te brengen. Maar ook inzicht geven in de invloed van belemmeringen en hoe daar mee om te gaan. Het idee is dat wanneer je begrijpt hoe dat werkt, het eenvoudiger is in lastige situaties andere keuzes te maken, anders te handelen en zelfs lastige emoties in je voordeel te laten werken. Praktisch dus.

Inhoudelijk

Tijdens deze training spreek ik helder over mijn kennis en ervaring. Ik deel mijn inzichten en vertaal deze naar actuele situaties.
We doen oefeningen (bekrachtigingen) die praktijkgericht zijn en aansluiten op wat er nodig is in de groep. Ook jouw actuele situatie kan ingebracht worden.

Onderwerpen zijn o.a.

• krachtig contact houden met je lichaam als drager van je bewustzijn

• de verbinding leggen met je bewustzijn

• inzicht in verstorende gedachten en de werking van het brein

• inzicht in wat een emotie wérkelijk is

• je Eigen Vermogen ervaren en het kunnen doorzetten in je eigen leven

De eerste drie avonden vinden plaats in de vorm van een training en het bouwen aan het ervaren van je Eigen Vermogen en het opzetten een krachtveld in jezelf. De laatste avond beoefenen we het werken mét je bewustzijn door middel van het koppelen van onze autonome krachtvelden in een SamenVeld.

 

Praktisch

Data: 24 januari | 7 februari  | 14 februari  |  7 maart

Tijd: 19.30 – 22.00u, deur open kwartier van tevoren

Investering: €120,-, contant te voldoen bij aanvang van de eerste avond
Heb je de training al eens eerder doorlopen en wil je graag herhalen, dan is de investering €60,-.

Locatie: Wakker bewust zijn, Westerweg 14, Alkmaar

Bereikbaarheid en parkeren: www.wakkerbewustzijn.nl

Laat het bedrag geen belemmering zijn voor je komst. Als je voelt dat je er bij moet zijn informeer dan even naar de mogelijkheden.

Je bent van harte welkom!

Datum

feb 21 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 22:00

Kosten

€35,00

Meer Info

Meer Lezen

Organisator

Alida Holwerda
Alida Holwerda
Telefoon
06-53791496
Email
contact@alidaholwerda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *